"מנה שהכי משדרת מסעדת בשר: סטייק אנטריקוט על העצם. 600 גרם של עונג אמיתי, שחום ועסיסי מבחוץ ווורדרד מבפנים, אפילו אדום קרוב לעצם. הסטייק מגיע בלי רטבים: ככה אוכלים בשר איכותי, בלי שום דבר שיסתיר את הטעם..." גיא סופר-זמרני, קרניבור מושבע, מגלה פנינה מיוחדת במושבת הבילויים, ששווה להגיע אליה במיוחד. לאלה שמחפשים סטייק רציני ועסיסי, פרה פרה גדרה, היא המקום בשבילכם
"עוגת גבינה עדינה-עדינה, מבושלת עם שוקולד לבן, על בסיס של בצק פריך ובציפוי קרם שמנת חמוצה. העוגה הזו נהדרת גם בפני עצמה וגם כבסיס לכל מיני תוספות שאורן נהנה לפזר עליה, בהתאם לחשק: תותים, אוכמניות, מרנג, קרם לימון ועוד..." גיא סופר-זמרני מגלה את סוד הקסם של דפנ'ס רחובות: חיבור בין שני מטבחים משני עולמות שונים, תוך שמירה על מסורת אפייה מרשימה
"השרימפס מוגשים בסגנונות שונים. הכי פשוט, וגם זה שהכי נותן לאיכותו של חומר הגלם לדבר – על הפלנצ'ה, מתובלים במלח גס, פלפל שחור וקצת לימון, ומוגשים עם איולי חרפרף בצד..." אשדוד, שהפכה ליעד קולינרי בולט כזה ששווה נסיעה מיוחדת אליו, מאכלסת גם את קנקון - חנות לממכר מוצרי מזון מהארץ ומהעולם עם בר אוכל המציע מנות טריות כאילו זה הרגע נשלפו מבטן האוקיינוס. גיא סופר-זמרני מגיע לתחנת חובה לפודיז ואוהבי פירות ים
"ספרינג רול מטוגן, קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים, טובל באותו רוטב טריאקי מתקתק, שנגמר מהר מידי. לצידו, צ'יז רול מטוגן, עם סלמון וגבינת מוצרלה שהעניקה לו רכות גבינתית מפתיעה..." הפינה האסייתית הקסומה ברחובות, ג'פניקה, חוגגת שנתיים, מה שהביא את גיא סופר-זמרני לבדוק מקרוב את תפריט הטעימות. לעוד הרבה שנים קולינריות מרתקות!
"הריזוטו היה יפהפה: אורז רך וטעים, בצבע אדום בוהק ועמוק, עם סלק שמורגש בכל ביס וערמונים שתרמו את המרקם הנגיס שלהם והטעם האגוזי העדין, המריר-מתקתק..." אוכל איטלקי הוא חולשה של הרבה ישראלים, וגם של גיא סופר-זמרני שקפץ לביקור היכרות עם ויוינו באר שבע, המביאה לסועדים את מיטב הפחמימות שיש לארץ המגף להציע
"אז התחלנו עם שלישיית המבורגרי ריבס. כל אחד מההמבורגרים עשוי מבשר אחר - כבש, טלה, ובקר – כדי שיהיה מעניין ומגוון גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם של הבשר. גם הלחמניות היו טובות, והירקות הגיעו בכמות יפה..." גיא סופר-זמרני מגלה היכן נפגשים הקרניבורים של אזור הדרום - במסעדת ריבס באשדוד
"מנה עזת טעם נוספת כבר הצריכה מטוס וירטואלי למקסיקו: קסדייה - טורטייה כפולה במילוי ארבע גבינות, מוקרמת בגבינת פטה ומעוטרת בזיתי קלמטה, בזיליקום ופלפלוני חלפיניו..." גיא סופר-זמרני בלונה פארק של מאכלי רחוב מכל קצוות העולם המרוכז במטבח של פאו וואו שבראשון לציון. נרשמה בקשה לעוד סיבוב על הגלגל הענק
"לקחנו מקאו פירות ים – אטריות אודון מוקפצות בקארי ירוק וחלב קוקוס, עם שרימפס, קלמארי וברוקולי נגיסים, פטריות שמפיניון, בצל ירוק, בזיליקום וכוסברה, שביחד עם הקארי נותנים למנה טעמים "ירוקים" מאוד, ובשביל הקראנץ' - בוטנים קלויים..." גיא סופר-זמרני מגלה שלא חייב לטוס אלפי קילומטרים בשביל להנות מהטעמים, מהצבעים ומהניחוחות של המזרח הרחוק - ג'פניקה, בפארק המדע ברחובות, היא פינה אסייתית קסומה ומרתקת
"הראשונה - לזניה גבינה ותרד, עלעלי בצק במלית של תרד מוקפץ, מלית גבינות עשירות ורוטב שמנת נפוליטנה, מוקרמת בגבינת מוצרלה. השנייה - רביולי מתפריט ההרכבה העצמית..." במשך שנים רכשה לעצמה ערמונים באשקלון מוניטין של מסעדה חלבית כשרה ועשירה בטעמים. גיא סופר-זמרני חזר משם שבע בטן ורצון
"הפילה היה רך אך בשרני כראוי, קוביות הגבינה שצפו להן בשלווה על הרוטב הוסיפו עניין, והשרימפס חוסלו במהירות. המנה מאוד נדיבה ועשירה, ומשאירה טעם של עוד..." גיא סופר-זמרני צלל אל מעמקי הצדף, מסעדת שף בראשון לציון המתמחה בדגים ופירות ים, וגילה עולם קסום של אוצרות
"פיתה עבה חתוכה לרבעים, ממולאת בבשר טלה מתובל בעדינות עם זיתים סורים בצד. טעם הטלה מעיד על איכותו, ועם טחינה ולימון כבוש שבהם ניתן לטבול את הפיתה נוצר נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול..." גיא סופר-זמרני מגלה את לאו באשדוד, מסעדת שף וטאפאס בר חדשה המשלבת בין קולינריה משובחת, מוזיקה טובה ואווירה מנצחת
"מנה מעניינת של חציל שרוף, שכוללת חציל קלוי, מעוטר בחצי ירח של טחינה לבנה מצד אחד, וחצי ירח של טחינה שחורה בצד השני..." גיא סופר זמרני מגיע לפבלה, הבר-מסעדה הכי עכשווי באשדוד, המעוצב בסגנון שנות ה-70 עם מוזיקה סוחפת, תפריט ים-תיכוני משובח, בריזה מהים והמון אלכוהול
"רולדת קרפצ'יו ושרימפס, מנה מעורבת, ים ויבשה, שכללה שרימפס מבושלים למחצה עם מחית שום וצ'ילי, עטופים בנתחי פילה דקיקים שנצרבו קלות" גיא סופר-זמרני יודע איפה הוא יאכל במפגש הבא עם החברים שלו – בלא אחרת מאשר פלימרקט, הסוחפת והמרתקת בין שלל מסעדות בשוק הפשפשים
"שתי אצבעות עבות של שוקולד מריר מוקצף עם אגוזי לוז, מצופה כדורי דגנים, שמוגש עם סלט פירות ורוטב שוקולד מריר. וחוץ מזה שזו מנה מעודנת יחסית, ופחות מתוקה, היא גם מתאימה לטבעונים..." גיא סופר-זמרני בערב שכולו הצדעה לשוקולד, על כל צורותיו, טעמיו ומרקמיו, במקס ברנר, רשת מסעדות בתל אביב והסביבה
"סלט פלנייה – סלט מתקתק המכיל חסה, אננס טרי (תענוג!), קולורבי, אבוקדו, שרי, בצל סגול ופקאנים ברוטב ויניגרט, שקשר את המרכיבים והחמיא לכל אחד מהם בנפרד ולכולם ביחד..." בין שלל מסעדות בתל אביב גיא סופר-זמרני בחר להעביר ערב חם וקייצי במקסיקנה: מרגריטות צוננות, אוכל סוחף ומוזיקה שמכניסה לאווירה שמחה וכיפית
"פילה סלמון, צרוב במחבת ואפוי בתנור, עם נענע וצנוניות, על מצע של בורגול עם בצל, זיתים, ועשבי תיבול, עם נגיעות של קרם לימון חמצמץ שהוסיפו רעננות לדג הפריך..." גיא סופר-זמרני התמסר לתפריט של זיארה באשקלון, המוציא את כל הטוב מהים ומהיבשה
"מהיבשה - טורנדו רוסיני. נתח שמנמן של פילה בקר עשוי במדויק (מדיום-וול כדי שגם האישה תוכל להנות) שמעליו כבד אווז ברוטב פורט מצומצם לצד פירה חלבי שממש נמס על הלשון..." גיא סופר-זמרני והאישה ההריונית שלצדו מתמוגגים מהטעמים המיוחדים של סיטרה תל אביב
"מנת קרפצ'יו מנתחי סינטה דקיקים בתחמיץ שמן זית עם נגיעות של רוטב בלסמי ופיסטוקים שהוגשה עם סלט רוקט וטוסטונים קלויים היטב, אבל לא פריכים מידי..." גיא סופר-זמרני מתענג על מנות משובחות וחמות בכרמים, שבכניסה למושב סגולה, כשבחוץ משתוללת סערת גשמים עזה
"פילה הדניס, לעומת זאת, לגמרי מהים, והוא מתובל בצורה מינימלית ומוגש עם דפי לזניה על ראגו פטריות וערמונים בטעמי חורף כבדים. לטוויטס הרענן אחראי, שוב, זילוף של רוטב פסטו...." גיא סופר-זמרני מגלה את ציונה בנס ציונה
"מנה אחרי מנה המשיכו לזרום פרגיות בדבש, שוק טלה, פיקניה, קציצות ברזילאיות בשם בולינו – טעימות מאוד, וכבדי עוף..." גיא סופר-זמרני חוגג בארוחת שחיתות מהסוג הקרניבורי במסעדת קאזה דו ברזיל שבראשון לציון.
"על הר של ירקות נחה לה כמות נדיבה של גבינת חלומי מטוגנת, ניוקי מטוגנים שנתנו טוויסט מעניין למנה ותערובת ג'עלה – אגוזים וגרעינים מומלחים. זה היה מעוצב כל כך יפה שקצת כאב לנעוץ את המזלג הראשון..." גיא סופר-זמרני מגיע לקפה קפה אשקלון ומגלה עד כמה האוכל טעים
"נתחי סינטה וחזה אווז מעושן בחמאה, שמנת, יין לבן ופלפל טורקי על מצע של פירה מצוין. שילוב טעמים עשיר, בשרים מדויקים להפליא ומנה שמחממת את הלב..." גיא סופר-זמרני, כרמים, מושב סגולה
"זו אינה הפעם הראשונה שאני אוכל ירקות המוגדרים קריספיים, אבל אלו היו מעולים, כמו גם הצלעות שהיו מתובלנות די באגרסיביות במלח ופלפל, מה שמאוד החמיא להן והשאיר טעם של עוד בפה..." גיא סופר-זמרני במסעדת השף החדשה של גיא פרץ באשדוד, אנדיב
"אנחנו אהבנו את הרביולי שהוכן במקום מבצק מצוין ושלושה סוגי מילוי - תרד, בטטה וגבינה - שקועים ברוטב עגבניות איכותי עם זיתים שחורים, בצל, רצועות אנשובי ועשבי תיבול..." גיא סופר-זמרני באיטלקית של יבנה, פורטבלו